IPL-hudforyngelse: fordeler, effekt, bivirkninger

●IPL hudforyngelse er en ikke-invasiv hudpleieprosedyre som bruker kraftige lyspulser for å forbedre hudens utseende.
●Denne prosedyren behandler også vanlige hudproblemer som rynker, mørke flekker, stygge årer eller ødelagte kapillærer.
●IPL er også effektiv i behandling av solskader og arrdannelse, og rødhet forbundet med rosacea.
Hudforyngelse er et paraplybegrep som gjelder enhver behandling som får huden til å virke yngre.Mange behandlingsalternativer er tilgjengelige og inkluderer både kirurgiske og ikke-kirurgiske alternativer.
Hudforyngelse er oftest assosiert med å minimere de naturlige aldringstegnene, men det kan også adressere hudskader som skyldes skade eller traumer, samt forbedre symptomer på enkelte hudsykdommer som rosacea.
Intens pulsed light (IPL) hudforyngelse er en type lysterapi som brukes til å behandle disse hudproblemene.I motsetning til andre lysterapier, spesielt de som utføres med lasere, forårsaker IPL minimal skade på huden og gjenoppretting tar bare noen få dager.Denne metoden for hudforyngelse er trygg, med minimal nedetid.

Hva er IPL Skin Rejuvenation?
IPL hudforyngelse er en hudpleieprosedyre som bruker kraftige lysutbrudd for å forbedre hudens utseende.Lysbølgene som brukes, filtreres for å utelukke skadelige bølgelengder (som ultrafiolette bølger) og holdes innenfor det passende området for å varme opp og eliminere målceller.
Blant disse er pigmentceller, som er ansvarlige for føflekker og hyperpigmentering.IPL retter seg også mot en forbindelse som finnes i blodet kalt oksyhemoglobin for å hjelpe til med å behandle de med rosacea.Når temperaturen på oksyhemoglobin er tilstrekkelig hevet, ødelegger det de utvidede kapillærene nær hudoverflaten som er ansvarlige for det røde utseendet som sees hos pasienter med rosacea.
Til slutt stimulerer IPL kollagenproduserende hudceller kalt fibroblaster.Økt kollagenproduksjon bidrar til å redusere rynker og behandle arrvev.Disse fibroblastene bidrar også til produksjonen av hyaluronsyre, et stoff som holder huden fuktig og bidrar til et ungdommelig utseende.

IPL vs laserbehandling
IPL hudforyngelse og laser hudresurfacing er lignende prosedyrer ved at de begge forbedrer huden gjennom lysbehandlinger.Hvor de er forskjellige er i hvilken type lys de bruker: IPL produserer lys i et bredt spekter av bølgelengder;laser resurfacing bruker bare én bølgelengde om gangen.
Dette betyr at IPL er mindre konsentrert, noe som gjør den mindre effektiv til å behandle alvorlige huduregelmessigheter som arr.Det betyr imidlertid også at restitusjonstiden for IPL er betydelig kortere enn for laserterapi.

Fordeler med IPL-hudforyngelse
IPL fordeler huden først og fremst ved å ødelegge forbindelser som forårsaker hyperpigmentering og rødhet, og ved å oppmuntre til kollagendannelse.Disse to funksjonene hjelper:
●Reduser misfarging av huden som fregner, fødselsmerker, aldersflekker og solflekker
●Klipp huden for vaskulære lesjoner som ødelagte kapillærer og edderkoppårer
●Forbedre utseendet til arr
● Stram opp og glatt ut huden
●Reduser rynker og porestørrelse
● Reduser rødhet i ansiktet som følge av rosacea


Innleggstid: 21. mars 2022