Како да знаете колку филтри има во вашата машина?како да сменам филтер?

Функцијата на филтерот: филтерот се користи за филтрирање на нечистотии на вода.Сите знаеме дека дестилирана вода се користи во машина за инструменти за убавина.Ако се користи долго време, на пример една година, водата ќе биде многу нечиста и ќе има бигор.

Во споредба со IPL машините, диодните ласерски машини имаат повисоки барања за квалитетот на водата.Ако протокот на вода е исклучително низок, тоа значи дека циркулацијата на водата е релативно бавна, а филтерот мора да се замени навреме, во спротивно, паладиумските шипки на диодните ласерски машини лесно ќе изгорат.И сите знаеме дека цената на новата диодна ласерска лента е многу висока, може да сочинува 25% од цената на машината, затоа не го потценувајте филтерот, тој е многу важен дел од додатоците.

Конкретно, нашата IPL машина исто така аплицираше за филтер за заштита на ксенонската светилка, така што има многу чиста вода околу ксенонската светилка, а потоа може да се гарантира дека животниот век ќе биде 1 милион снимки.Животниот век на IPL на другите производители е само 300.000~500.000 снимки.И нашиот гарантен век може да достигне 800.000 снимки!

 

Како да знаете колку филтри има во вашата машина?

Општо земено, има два филтри во вертикалната машина, еден портокалов и еден бел.Портокаловиот филтер е за јонски нечистотии, а белиот филтер за нечистотии видливи со голо око.Десктопот е посебен случај.Ако филтерот е надвор од куќиштето, има само еден портокалов филтер, ако филтерот не е надвор од куќиштето, има 2 филтри.

 

Како да го смените филтерот?

Имаме видео од You Tube за ваша референца.

 

Првата врска е за вертикална

третиот линк е за пренослив еден 1 филтер за вода.

вториот линк е за пренослив еден 2 филтер за вода,

 

Email:anna@tecdiode.com

Whatsapp: + 86 18756596081


Време на објавување: Мар-15-2023 година